Az év utolsó felében sem maradtunk meglepetések nélkül, a PRS Guitars három új SE modellel rukkolt elő, melynek köszönhetően egy új világ nyílt meg az SE széria vonalon. Ragasztott nyakú modellként megjelent az PRS SE Custom 24 Quilt és a két csavarozott nyakú modell, az PRS SE Swamp Ash Special és a PRS SE CE 24.


PRS SE CE 24

A PRS SE CE 24 a hagyományos PRS Custom 24 alkotóelemeit veszi alapul, a mahagóni testet, juhar fedlapot, juhar nyakat és a rózsafa fogólapot. A megszokott ragasztott nyakkal szemben a CE 24 esetén 4 ponton rögzített csavarozott nyakat alkalmaz a PRS, ennek köszönhetően egy kicsit csilingelősebb, robbanékonyabb hangot eredményezve. Ezt a jól bevált nyakillesztési módszert már az elektromosgitár gyártás kezdete óta alkalmazzák.

A 85/15 „S” hangszedők kiterjesztett magas és mély tartományt biztosítanak tisztasággal és kiegyensúlyozottsággal, emellett a push/pull potméterrel történő hangszínszabályozás még sokoldalúbbá teszi a tekercsfelosztást, hangszínvariációkat. 



A PRS SE CE 24 a játszhatóságával, az USA CE modell bevált hangszínével és a jól megszokott PRS megjelenésével megállja a helyét bármelyik műfajban.


PRS SE SWAMP ASH SPECIAL

A PRS SE Swamp Ash Special egy különleges újdonság az SE sorozatban. A mocsári kőris test a 22 bundos juhar nyak és juhar fogólap kombinációja egy új és sokoldalú karaktert ad a PRS felhasználóknak.

A jól megszokott 85/15”S” humbuckerek közé bekerült egy PRS Designed AS-01 Singlecoil „S” hangszedő. Az AS-01 jelölés a két kulcsfontosságú alkotóelemét jelöli a hangszedőnek, ami nem más, mint az Alnico(A) mágnes továbbá az acél(S), ez eredményezi vastagabb és erőteljesebb hangzást. Az elektronika kapcsolását illetően a push-pull hangszínszabályzó potméter és a 3 állású kapcsoló segítségével akár 6 különböző fajta hangzást tudunk magunknak biztosítani.

A PRS SE Swamp Ash Special hangkarakterét jellemzik a feszes mélyek, a csilingelés, a lágy magasak és a híres twang csípősség.



Ez a gitár tökéletesen megállja a helyét a country, blues, rock és akár jazz műfajban is egyaránt.


PRS SE CUSTOM 24 QUILT

A PRS SE Custom 24 Quilt modell az eddig jól ismert eredeti PRS minőséget hozza el egy megfizethetőbb SE modellben. A különböző díszítési elemek, mint például a műanyag szegélyezés, a habos juhar fedlap a testen, továbbá a hozzáillő habos juhar furnér a fej elején egyszerűen szemet gyönyörködtető. 

A széleskörű felhasználást, függőséget okozó játékérzetét a 24 bundos „wide thin” profilú nyak, a 635mm(25”) hosszú menzúra és a hangszedők garantálják. A már korábban kifejlesztett és tökéletesített 85/15 „S” humbucker hangszedőkkel látják el a gitárokat. A hangszedő állásokat egy 3 állású pengekapcsolóval tudjuk kiválasztani, továbbá egy push/pull hangszín potméterrel felezhetjük le a hangszedőket a singlecoil hangzás eléréséért.




Ez a modell is tökéletes a sok hangszínt használó turnézó zenészeknek, otthoni gitárosoknak is egyaránt.


Mindegyik gitárban nagy szolgálatot tesz a PRS speciális tremolórendszere, amely beállítható lebegő(floating) módon. Valamint beállítható fix húrlábként is amely a megfelelő rugóerő beállításával rögtön tremolózásra fogható mint indítható tremoló.

A nem rég megjelent modellek teljes választékát itt tudod megtekinteni webáruházunkban.