Heavy Weather Jazz Bass, Psychedelic strat, Scooped Strat a három új név és amit tudnod kell róla!

Az 50-es és 60-as évek ikonikus soundjait alapul véve a Seymour Duncan 3 új hangszedőt kreált a gitárosok és basszusgitárosok számára. Az újdonságok között megtalálható 2 darab stratocaster (singlecoil) hangszedő, illetve 1 egy Jazz Bass hangszedő.

Cikkünkben össze foglaltuk melyek a legfontosabb jellemzők a nagy népszerűségnek örvendő 3 új Seymour Duncan hangszedőkre.


Seymour Duncan Psychedelic Strat

Seymour Duncan Heavy Weather



Heavy Weather Jazz Bass:

A hangszedő szett alapkarakterében a korai 60-as évek Jazz Bass hangzását hozza, a maga kifejező mélyeivel, a Seymour módosításnak köszönhetően pedig a vintage finomságot megfűszerezték azért, hogy egy kicsit élénkebb dinamikát kapjon. A Heavy Weather biztosítja azt a morgást amit elvárnál, emellett a húrok az extra felharmonikusokkal úgy csengenek akár egy csengő. Az AlNiCo 5 mágneseknek köszönhetően nem kell aggódnod, hogy vajon dinamikusan reagál-e a játékra. A hangszedő kiválóan működik bundozott illetve bund nélküli (fretless) hangszerekkel is.



Psychedelic strat:

Ha nem tudsz megengedni magadnak egy 60-as évek beli stratocastert, a legjobb dolog amit tehetsz, ha beszerzel egy Psychedelic Strat hangszedő szettet. Ezek a vintage jellegű pickupok a kornak megfelelő pszichedelikus és underground hangkarakterrel rendelkeznek, amit kedvenc, vasúti szerelvény hosszúságú wah pedálos gitárszólóinkban találhatunk. A tradicionális anyagoknak és a korhű tekercselésnek köszönhetően, ezek az AlNiCo 5 mágnesezésű hangszedők egyedi mélységgel és teltséggel járulnak hozzá a gitárod hangjához.  Ami a tiszta hangot illeti, abszolút hozza a kellemes üveges jelleget, viszont amikor egy fuzz pedálra lépsz szoros és határozott hangot kapsz minden pozícióban.



Scooped Strat:

A Scooped Strat hangszedőket azoknak a gitárosoknak találták ki, akik igazi Texas blues hangzást keresnek. Ezzel a hangszedővel egyaránt elérhető a kellemes crunchos jelleg és a pop-rock tiszta, magas hangjai is. Hogy lefedjék ezt a fajta hangtartományt, úgy tekercselték a pickupokat, hogy hangsúlyozzák a magas és alacsony frekvenciákat, miközben visszaskálázzák a középtartományt. A szett hangszedőire jellemző az 50-es évek alultekercselt, enyhén magasabb mágnesállás, ennek köszönhető a skálázott középtartomány. Ezek az AlNiCo 5 mágnesű pickupok tökéletes egyensúlyban vannak azokkal a pedálokkal és erősítőkkel, amik több középpel rendelkeznek.