A Line 6 egyik legújabb modellje, a Catalyst 100 Wattos gitárkombó, a koncertképes darab. Dióhéjban az effektektől a választható erősítő fajtákig. A technikai paraméterek egy koli-szobát lebontó hangzást is képesek előállítani. A HX technológia, amely magával ragad.


Amit ma vizsgálni fogunk, az a Line 6 egyik legújabb modellje, a Catalyst 100 Wattos gitárkombó. Érdekes, hogy megjelenésre és panelre hasonlít a Katana gitár erősítőhöz, vetélytársat sejtet elsőre.  A Line 6 céggel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy teljesen high tech modern cuccokkal foglalkoznak, későbbiekben tükröződni fog az erősítőmódokon. Ez a 100 Wattos kiszerelés mindenképpen megállja a dobcucc mellett a helyét, teljesen koncertképes darab. A Catalyst széria a HX hangtervezési technológiát alkalmazza a maximális élmény elérése érdekében.


A kristálytiszta hangtól 6 opción keresztül a modern high gainig vezet minket az erősítőmód állító potmétere.

Nézzük dióhéjban az effekteket:

  • Van 6 reverbünk ( pl: szimpla spring reverb, hall reverb, kamra (chamber))
  • 6 Mod effekt ( pl:  kórus, klasszik tremoló, phase shifter, flanger)
  • Egyéb effektek ( pl: vintage delay, tape delay, és analog delay).

Technikai paraméterek:

A hátsó panelen találjuk a következő ki és bemeneti opciókat: nyomtató USB- PC-hez , Midi, lábkapcsoló, aux in, fejhallgató, és loop.
A PC-hez és telefonhoz kapcsoláshoz rendelkezésre áll a Catalyst Edit szoftver, amellyel praktikusan szerkeszthetjük effektjeinket és presetjeinket (beállításainkat).

Különlegessége a Katanához hasonló teljesítmény állító kapcsoló ami 0,5W (kellemes szobai gyakorlóhangerő) – 100W ( Koliszobát lebontó) teljesítmény között szabályoz 4 fázisban. Funkció még a tap tempo nyomva tartásával előhozható beépített hangoló is, úgyhogy az ilyen kellemes apróságokért mindenképp szörfözzünk végig a használati utasításon.
Összesen 12 preset/beállítás menthető az erősítőbe, amit egy gombnyomással el lehet érni



És jöjjön a lényeg, nézzünk végig, hogy milyen erősítő fajták közül választhatunk.
  • Clean: Lenyűgöző a dinamika jellemzi, emellett nem vágja meg a hangot a halk/tompított pengetés se, összességében kiváló kristálytiszta világ.
  • Crunch: Remekül használható, igazi vintage crunch hangzásvilág, egy jól belőtt boosttal, nagyon kemény riffeket eredményezhet.
  • High Gain: Elég mérges gitárhangot produkál, modern hangzású, kiválóan effektezhető
  • Dinamikus: crunchos jellegű hang, kicsit több gainnel, ami főleg a mid gainen érződik, jó kis bluesos beütés (a mid gain egyébként a csövesekre jellemző, de itt sikerült megcsinálni) 
  • Chime: szép kiterjedt felső harmóniák jellemzően (kedvesen csilingelő hangzás) , rock and roll állagú hangtextúra

A tiszta, Crunch és Chime hangaira mind jellemző az a bizonyos „kézzel forrasztott” világ.
A Catalyst széria kapható 60w, 100w és 200w-os verzióban.